X
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ankara Web Tasarım Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ankara Web Tasarım‘ da Dikkat Edilecek Kriterler

  1. Bu site neden bahsediyor: Sitenize gelen ziyaretçi sitenizin amacını ve konusunu hızlı bir şekilde anlamalıdır.Eğer aktarmak istediğiniz mesajı kısa süre içerisinde ziyaretçiye aktaramazsanız ziyaretçi siteyi terk edebilir.
  2. Bu sitede ne yazıyor: Sitenizdeki içeriğini okunabilir ve anlaşılabilir olmasını sağlamalısınız.Blok halindeki yazılar ziyaretçinin içeriği anlamasını zorlaştırabilir. Madde işaretleri, numaralandırma, başlık, altbaşlık ve listeleri mutlaka kullanınız.Ziyaretçinin aradığı konu başlığını bulması gerekir.
  3. Okunabilirlik: Güzel gözüküyor diye süslü yazılar kullanmayınız. Sitenizdeki amacınız, içeriğiniz üzerinden ziyeretçiye bir mesaj ulaştırmaksa, bunu en kısa yoldan yapmalısınız. Seçilen font boyu da çok önemlidir.Küçük fontta yazılan yazıları okumak ziyaretçi için zor ve anlaşılması güç olabilir.
  4. Link özellikleri: Linkleri yeni pencere/sekmelerde açtırmayın.Ziyaretçinizi başka sitelere göndermekten endişe etmeyin, eğer isterse kolaylıkla geri gelebilir.
  5. Tarayıcı özellikleri: Tarayıcı pencerelerini ölçülendirmeyin; tarayıcının kontrolu kullanıcıda olmalıdır

6.Siteye kayıt ve abonelikler: Eğer gerekli değilse ziyeretçinin kayıt olmasını istemeyin.Ziyaretçi kayıt olmak istemedikçe abonelik başlatmayın.Ziyaretçi kayıt olmak isterse kayıt olsun.

  1. Flash kullanımı: Flash kullanımını abartmayın; sitenin yüklenme süresini uzatmasının yanında, lüzumsuz ve fazla Flash kullanımı ziyaretçiyi sıkabilir. Ancak bazı durumlarda Flash kullanımı gerekli olabilir.
  2. Müzik ve ses dosyaları: Sitenizde müzik çalmayın.Bu özellik siteye ilk girdiği anda ziyaretçiyi sıkabilir.
  3. Yanlış Anasayfa kullanımı: “Esas” siteye giriş veren ana sayfalardan kaçının. İçeriğinize giden adımlar ne kadar kısaysa başarınız o kadar artar.
  4. İletişim: İletişim bilgilerinizi, detaylarınızı ziyaretçiyle paylaşın. Unutmayın, iletişim sayfanız olmazsa önemli geri bildirimleri de kaçırabilirsiniz.
  5. Geri Butonu:”GERİ” butonunu iptal etmeyin.Bu dikkat etmeniz gereken bir özelliktir.
  6. URL Yapıları:Karmaşık URL yapıları kullanmaktan kaçının. Kolay, anahtar-kelime tabanlı URL yapıları hem arama motoru optimizasyonu için gerekli, hem de ziyaretçinin içeriğinizi tanımlaması için faydalı.
  7. CSS:HTML tablolar yerine CSS kullanın. CSS hem daha hızlı, hem daha güvenilir hem de çok daha fazla özellik sunuyor.
  8. Arama:Kullanıcıların sitenizin tamamında arama yapabilmesini sağlayın. Aranılan bilgiye en kısa yoldan ulaşılmasını sağlayın.
  9. Navigasyon:”Drop down” menü kullanımından kaçının; kullanıcı tüm navigasyon seçeneklerini görebilmelidir. Bu tip menüler okuyucunun aradığı esas bilgiyi bulmasını zorlaştırabilir. Metin navigasyonu kullanın, bu yol daha güvenlidir. Tarayıcısında resimleri kaparatak interneti gezen bir kullanıcı sitenizdeki resimli menüleri göremeyecektir. Basit ve net navigasyon yapıları kullanın.
  10. PDF kullanımı:Eğer PDF dosyalarına link veriyorsanız bunu açıklayınız.

17.Site sürümleri:Ziyaretçinin kafasını farklı site sürümleriyle karıştırmayın. Hangi içeriği arıyorsa ona kolaylıkla ulaşabilsin.

  1. Reklam yerleşimi:Reklamı içeriğin içine karıştırmayın; Adsense reklamlarını içeriğin içine görmek kısa vadede tıklanma sayısını arttırabilir, ancak uzun vadede okuyucu sayınızı azaltacaktır.
  2. Giriş:”İntro” lardan kaçının, kullanıcıyı esas içeriğe ulaşmadan önce başka bir şeyi okuyup ya da izlemeye x-zorunlu kılmayın.
  3. MS FrontPage:MS FrontPage kullanmayın; bu nokta diğer ucuz HTML editörlerini de kapsıyor. Web tasarım sürecini kolaylaştırıyor gözükseler de, işin sonunda oluşan kodlar hem çeşitli hatalar içeriyor, hem de bazı tarayıcılarla çalışmama gibi promlemler çıkarıyor.
  4. Tarayıcılar:Sitenizin tüm tarayıcılarla çalıştığına emin olun.
  5. Link yapıları:Linklerde “anchor text” kullanın; bu bir linkin içinde gözüken metindir. Anchor Text kullanırsanız okuyucunuz linke tıkladığında nereye gideceğini ve burada ne bilgisi bulacağını tıklamadan bilir, ayrıca link verdiğiniz site için de SEO artıları yaratır. Linklerinizin görünür olduğundan emin olun, ziyaretçi sitede gezinirken linklerle diğer metinleri birbirinden kolaylıkla ayırabilmelidir
  6. Animated GIF: Animasyon içeren reklam bannerları kullanmıyorsanız animated GIF kullanmayın. Bunlar sitenizdeki ziyaretçilerin dikkatini dağıtabilir.
  7. Resimlerde Alt ve Title: Resimlerin ALT ve TITLE özniteliklerini kullanın. ALT ve TITLE özniteliklerinin kullanımı SEO konusunda fayda sağladığı gibi, sitenizi gezen görme engelliler için kolaylık sağlar.
  8. Renk Paletleri: Gözü yoran çok parlak ve kontrast renk kullanımından kaçının.Site için uygun renkler kullanmaya çalışın.Bu sitedeki ziyaretçilerin artması için önemli bir faktördür.
  9. Pop-up:Etrafta bu kadar pop-up engelleyici varken pop-up kullanımından kaçının.
  10. Javascript Linkler:Javascript link kullanımından kaçının. Bu tip linkler bazı ziyaretçilerde sorun yaratabilir.
  11. Footer:Sitenizin alt kısmında (footer) işlevsel birkaç link kullanın. İletişim, hakkımızda, anasayfa gibi birkaç link iyi olabilir.
  12. Uzun sayfalar: Çok uzun sayfalar yaratmaktan kaçının bu sayfaları ziyaretçiler hiç okumadan atlayabiliyor.
  13. Yatay kaydırma: Yatay kaydırma yapmayın. Dikey olarak kaydırmada ise sorun yoktur.
  14. Dilbilgisi: Dilbilgisi ve noktalama işeretlerine dikkat edin. Buda sitenin kalitesini etkileyen önemli farktörlerdendir.
  15. CAPTCHA: CAPTCHA kullanıyorsanız harflerin okunabilir olmasına dikkat ediniz; günümüzde birçok site spamı önlemek için CAPTCHA filtreleri kullanmakta ama harfleri deşifre etmek neredeyse imkansız.