X
Proglama Yaparken Genel Tavsiyeler
Proglama Yaparken Genel Tavsiyeler

Ankara Web Tasarım Proglama Yaparken Genel Tavsiyeler

Ankara Web Tasarım

1. Not tutmayı alışkanlık haline getirin. TODO ve NOT TODO listeleriniz olsun.
2. Kod yazarken Mouse (fare) kullanmayın. Kullandığınız kodlama editörünün kısa yollarını iyice öğrenin. Kısa yolları kullanmak kod yazma etkinliğinizi ve kodlama hızınızı arttıracaktır. En önemlisi “sizi havaya sokacaktır J”
3. Kağıt kalem kullanarak analiz etmeyi ve problem çözmeyi öğrenin. Bazen bir problemi çözemediğinizde dakikalarca ekrana bakar ve kod yazamazsınız. Ekrana bakmayı bırakın ve bir kalem kağıt alarak kodunuzu kağıtta yazmaya çalışın (ister şekillerle ister düz yazı ile).

4. Direk kodlamaya dalmayın. Özellikle kodlama işi yeni yeni kapmaya başladığınızda içiniz kıpır kıpır olacak hemen kod yazmak isteyeceksiniz. Bu noktada dikkatli davranmanız lazım. Önce problemi anlayın, analiz edin. Sonra kodlamaya geçin.
5. İyi derecede debug etmeyi öğrenin. Bundan sonraki hayatınız iyi kod yazmaya çalışmakla ama yazamamakla (örneğin: zaman baskısı nedeniyle) ve iyi niyetle yazılmaya çalışıldığı halde kötü yazılan kodları debug etmekle geçebilir.
6. Yazılım ve programlama üzerine bol bol kitap, dergi ve makale okuyun.
7. Mutlaka en az 2 tane programlama dilinde uzman olacak şekilde kendinizi yetiştirin (Şahsi fikrim Java ve C# olması yönünde). Bunları öğrendikten sonra her 2 senede bir yeni bir programlama dili öğrenmeye çalışın (Uzman olmanıza gerek yok). Ancak aynı anda 2 dili öğrenmeye çalışmayın.
8. Kodunuzu çöpe atmaktan çekinmeyin. Gerçekten içinize sinmiyorsa o kod çöpe gitmeli ve baştan yazılmalı. Merak etmeyin er ya da geç bu durum gerçekleşecek. Ne kadar hızlı yaparsanız sizin için o kadar iyi.
9. En ince ayrıntısına kadar Nesneye Dayalı Programlama Yaklaşımını özümseyin ve içselleştirin.
10. Yazılım geliştirme yaşam döngülerinin (SDLC = Software Development Life Cycles) ne olduğunu öğrenin.
11. Kod refactoring yapmayı öğrenin.